Bejing-OL 2008 - Fotball for kvinner
Olympic Soccer 2008 begynner.

Antall lag i olympisk fotball-turnering for kvinner er økt til 12 for disse Bejing-OL. Kampene i kvinnekonkurransen spilles mellom 6. og 21. august med fire grupper på fire lag. I hver gruppe vil de to øverste lagene gå videre til knockout-stadiene, til det er en vinner.

To dager før OL 2008 offisielt er åpent, begynte fotballturneringen. Kvinnearrangementet startet tirsdag, og herrenes arrangement var i dag. I kvinnekonkurransen feiret turneringen vertskap Kina en 2-1-seier over Sverige i åpningskampen. Xu Yuan satte Kina ut, før Lotta Schelin utlignet for Sverige. Han Duan's scoret vinneren i det 72. minutt for sitt 101. internasjonale mål og for å sette Kina foran sin gruppe.

Verdensmestere Tyskland spilte sin første kamp mot Brasil, laget som de hadde slått 2-0 i en spennende kamp forrige sesong for å vinne verdensmesterskapet. Denne gangen lever ikke kampen opp til forventningene, og produserte uavgjort 0-0.

I mellomtiden kom sjokket for dagen da Norge slo de forsvarende olympiske mesterne USA. Laursen Kaurin og Melissa Wiik scoret målene i løpet av de første fire minuttene, og spillet ga ikke flere mål etter det. Kaurins mål på under 2 minutter brakk rekorden for det raskeste noensinne målet i kvinnenes olympiske fotballturnering.

I de andre kampene slo Canada Argentina 2-1, Nord-Korea slo Nigeria 1-0 og Japan trakk 2-2 med New Zealand.