Atletico Madrid vinner innledende Europa League-pokal - bryter Fulham hjerter

Antonio Lopez Atletico Madrid 2009/10

Atletico Madrid 2 - 1 Fulham (AET) (FT 1-1)

Atletico Madrid vant den første Europa League torsdag kveld med klassevisning, men en modig motstand fra Fulham. Da lagene låst fast på heltid, så spillet ut til å være på kurs for å gå til straffe, da 25 minutter ekstra tid heller ikke kunne skille lagene. Da slo Diego Forlan igjen for andre gang i kampen for å vinne spillet for Atletico og knekke Fulham hjerter.

Det hadde alltid vært et eventyr for South London-siden. Ingen hadde noen gang realistisk forventet at de skulle komme så langt, uten å løfte et europeisk pokal for første gang i historien. Og med den endelige fløyta, eventyret var over, var det Atletico Madrid som skulle etses som fornavn på Europa League Trophy.

Diego Forlan hadde åpnet scoringen for spansk side på 32 minutter, og det var en forsvarsfeil som førte til målet. Først Paul Konchesky ga fra seg besittelse og Antonio Reyes startet et trekk som Fulham ikke klarte å stenge, en nær avslutning fra Forlan satte Atletico 1-0 foran. Fulham la seg ikke lenge, og minutter senere brøt Zamora seg gjennom Atletico bakvakt. Atletico klarte ikke å fjerne faren og Zoltan Gera satte opp et nært skudd for Simon Davies som volleyet inn i Atleticos nett for utligningen.

Etter halvparten var stillingen 1-1, og ytterligere 45 minutter av alt angrep fra Atletico så dem dominere besittelse og utstråle klassen sin, men likevel aldri gjøre det viktige gjennombruddet. Fulham forsvarte modig, men truet sjelden på motangrepet, og etter hvert som spillet fortsatte begynte å vise tegn til utmattelse.

Så ekstra tid det skulle være, og fulgte det samme mønsteret i første omgang og 10 minutter ut i andre omgang. Bare i 5 minutter lenger hadde det vært et straffespark, men da plukket Agüero ballen til venstre. Et labert lite trekk og en trådkule gjennom til Forlán som befant seg umarkert og i rommet i midten av straffefeltet. En frekk flick, en svak avbøyning, Schwarzer ble slått og kampen ble vunnet for Atletico. Drømmen over for Fulham, og den praktfulle manageren Roy Hodgson.

Atletico løftet pokalen, og det var vel fortjent når alt var sagt og gjort. For det var ingen tvil om at de var det bedre laget.