(1-1 etter første etappe)

Chelsea slo Liverpool 3-2 etter ekstraomgang i en femsmålers thriller.

Chelsea mot Liverpool - UEFA Champions League-semifinale
Bildedetaljer: Chelsea mot Liverpool - UEFA Champions League semifinale servert av picapp.com

Liverpool og Chelsea møttes i Champions League semifinale, andre etappe i går kveld for tredje gang på fire år. Prisen? En plass i finalen mot Manchester United. Det hele var lagt opp til en spennende kamp, ​​den første etappen på Anfield hadde forlatt fordelen med Chelsea på, men bare på 1-1, da West London-siden hadde det viktige bortemålet til fordel.

Begge sider gjorde minimale endringer på lagene sine fra første etappe. Frank Lampard kom tilbake fra sympatisk permisjon (etter det siste triste tapet av moren). John Arne Riise startet som venstreback for Liverpool, i håp om å gjøre noe for sitt eget mål i første etappe. Yossi Benayoun startet i stedet for Ryan Babel.

Chelsea: Cech, Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Joe Cole (Anelka 91), Ballack, Makelele, Lampard (Shevchenko 119), Kalou (Malouda 70), Drogba.
Subs Ikke brukt: Cudicini, Obi, Alex, Belletti.

Mål: Drogba 33, Lampard 98 penn, Drogba 105.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypia 22), Riise, Kuyt, Alonso, Mascherano, Benayoun (Pennant 78), Gerrard, Torres (Babel 99).

Subs Ikke brukt: Itandje, Finnan, Crouch, Lucas.

Mål: Torres 64, Babel 117

Bestilt: Alonso, Arbeloa.

Att: 38 900

Ref: Roberto Rosetti (Italia).

Første omgang var en anspent affære, som forventet når to fotballgiganter møter hverandre med så høye innsatser. Tidlig på at Chelsea spilte for besittelse, og mens Liverpool presset frem, forsvarte de godt og dypt, vel vitende om å inngi et bortemål på dette stadiet ville være kostbart.

Da Chelsea spilte seg inn i spillet begynte de å fange Liverpool på kontringen, og scoret først etter 33 minutter. Frank Lampard slo en flott gjennomkjøring, som Arbeloa ikke klarte å avskjære. Salomon Kalou befant seg i verdensrommet. Hvis han var offside, så ikke dommerassistenten det og han skjøt i et knallhardt skudd, parisert av Liverpool-målvakt Pepe Reina, men Didier Drogba skjøt hjemturen.

Liverpool prøvde å komme tilbake i spillet, men Chelsea-forsvaret var solid, og de bar alltid trusselen om kontringen, og Liverpool var nervøs. De visste at de måtte score, men et mål ble ikke etter halvparten. Ved halvtid var Chelsea 1-0, og de hadde en fot i finalen.

Liverpool kom ut i andre omgang enda mer målbevisst, og begynte å komme seg til Chelsea. Andre omgang var ikke sjansene for begge sider. På 64 minutter ble Yossi Benayoun bedre av Didier Drogba og Salomon Kalou og trådte en fin ball gjennom for innkommende Fernando Torress, som kjølig kontrollerte og satte ballen i nettet for utligningen.
Chelsea 1-1 Liverpool

Chelsea ble sparket tilbake til aksjon, og trodde de hadde vunnet spillet, og nå med utsiktene til ekstra tid, presset de frem med mer og mer teft. Liverpool måtte forsvare rungende.
15 minutter fra tiden gikk Michael Essien på et strålende solokjøring nedover høyresiden, flådde flere forsvarsspillere inn i straffefeltet, men traff sidestyret.

Jermaine Pennant kom inn som erstatning for Benayoun. Kunne han sørge for tempoet nede på høyre side og farlige kryss som Liverpool trengte for å låse opp Chelsea-forsvaret?

Det hadde ikke tenkt å være så enkelt. Ingen av sidene kunne ødelegge fristen, og FULLTID-fløyta kom med scorene balansert på Chelsea 1-1 Liverpool (agg 2-2) Ekstra tid det var, som vi alle visste at det ville være. Dette var den slags semifinale.

I første halvdel av ekstra tiden Chelsea presset på, var det utrolig dramatikk da Michael Essien tror han har scoret vinnermålet, han feirer borte og dommerassistenten hadde flagget tre Chelsea-spillere som offside. Det vil ikke telle!

Bare et minutt senere får Chelsea en straffe når Michael Ballack blir utlest av Sami Hyypia, det kan ikke være noen tvister her, det var helt klart en foul! Gå frem Frank Lampard.

98 minutter, viser Frank Lampard fantastisk nærhet til sporet i spot-kick. Det er et emosjonelt øyeblikk da han løper mot hjørneflagget der han kneler og kysser det svarte armbåndet. Han er synlig tårevåt, målet er en passende hyllest til sin nylig avdøde mor, mens han løper tilbake til sentrumsirkelen, peker han på faren Frank Senior i mengden. Chelsea 2-1 Liverpool (agg 3-2)

Ryan Babel erstatter Fernando Torres, og det reises spørsmål om Benitez-taktikken. Ble Torres skadet? På dette stadiet var det usikkert, vi kunne bare anta det. Babel er i aksjon nesten øyeblikkelig da det elektriske tempoet hans fører ham inn i straffefeltet og appellerer til straffespark - men det var en legitim takling.

105 minutter hadde gått, bare 10 minutter til fra finalen, kom Nicolas Anelka til kanten og satte den ned for Didier Drogba for å finne nettet i nærheten. På dette stadiet må du tro det er spill for Liverpool, men Liverpool har et rykte for å gjøre nettopp det.
Chelsea 3-1 Liverpool (agg 4-2)

3 minutter fra tiden scoret Ryan Babel en spektakulær langdistanse. Liverpool-fansen spurte seg selv: "Er det fortsatt mulig?" Ved andre blikk kunne kanskje Cech reddet det. Babel var 30 meter utenfor og Chelsea-keeperen lot den gli gjennom fingrene og inn i øverste hjørne. Dette betydde at hvis Liverpool scoret igjen, ville de nesten helt sikkert være i finalen på grunn av bortemålregelen.

Det var ikke det, Chelsea holdt fast på seieren i et absolutt spennende møte

Chelsea 3-2 Liverpool (4-3)

Sluttfløyte Chelsea vinner 3-2 (4-3 på samlet).

Chelsea spiller Manchester United i Champions League-finalen i Moskva 21. mai 2008.

Video Instruksjoner: Tippar Champions League semifinaler (April 2024).