Major League Soccer Conference Finals Western Conference Championship - Houston Dynamo mot Los Angeles Galaxy

LA Galaxy og Real Salt Lake går videre til finalen.

I en svært underholdende helg med Major League Soccer ble finalistene i denne sesongens MLS Cup avgjort da konferansefinalen ble spilt ut med maksimal drama. Disse to kampene hadde alt, nestenulykker, ikke tillatte mål, omstridte avgjørelser, straffe og i LAs Home Depot Center, til og med et strømbrudd!

Begge kampene gikk til ekstra tid, da 90 minutters angrepsspill og kontringsspill ikke var nok til å bryte dødballen i begge spillene. På lørdagens østlige konferanse var ikke enda ekstra tid nok, og straffespark var alt som kunne skille de to lagene.

Fredag ​​13. november 2009
Western Conference Championship
(Home Depot Center - LA)
LA Galaxy 2 - Houston Dynamo 0 (Etter ekstraomgang) FT 0-0
Scorere: Gregg Berhalter 103; Landon Donovan (penn) 109

Etter 90 minutter la Greg Berhalter hjemmelaget foran i det 19. minutt av ekstra tid. David Beckhams frispark forårsaker problemer for den besøkende forsvaret, de klarte ikke å tømme linjene og Berhalter slo for å sette Galaxy foran.

Deretter rekordbryter det 17. MLS-målet for Landon Donovan fra straffeplassen 2 minutter fra sluttfløyten, satte kampen utover Dynamo og så Galaxy gjennom til MLS Cup-finalen.

Lørdag 14. november 2009
Eastern Conference Championship
(Toyota Field - Chicago)
Real Salt Lake 0 - Chicago Fire 0 (etter ekstraomgang) FT 0-0
(5-4 på straffe)

Real Salt Lake slo Chicago Fire 5-4 på straffe etter at lagene ikke kunne skilles i en målløs vanlig og ekstra tid. Salt Lake-keeper Nick Rimando var helten for dagen, og gjorde tre redninger mens erstatter Ned Grabavoy satte Real igjennom og forseglet skuffelsen for Chicago-fansen så laget deres mislykkes i konferansefinalen for den tredje påfølgende sesongen.

Real Salt Lake møter LA Galaxy i MLS Cup-finalen 22. november i Seattle på Qwest Field, stadion.